nieuwe concertdatum: 'CLASSIC TIMES' op 16 juni 2023!
‘Classic Times' - een luchtige hommage aan vriendschap

Oude vriendschap vergaat niet! ‘Classic Times’

 Als jongen ging ik iedere week op de fiets naar een zes jaar oudere pianist Jeroen, om daar vervolgens, één, twee en soms drie uur lang samen te musiceren. Ik was 11 jaar en het leeftijdsverschil groot, maar de muziek bracht ons bij elkaar. Na mijn reizen naar Opperduit, waar Jeroen woonde, gingen we samen verder naar optredens en concoursen in onder andere Lekkerkerk, Streefkerk, Schoonhoven, Leiden,  Beverwijk, Enschede, Venlo enzovoorts. Ik maakte het Jeroen niet makkelijk met mijn repertoirekeuzes. ‘t Liefst speelde ik iedere week een ander fluitconcert…. nu ik zelf mijn eigen leerlingen af en toe begeleid op de piano, weet ik wat voor bergen studeerwerk ik Jeroen heb bezorgd in ‘t verleden! Maar we hadden vooral ook heel veel lol samen en hebben elkaar behoorlijk uitgedaagd!

Door de jaren heen raakte we elkaar een beetje uit het oog; Jeroen was student af en ik studeerde nog in Rotterdam, zo gingen we ieder ons weegs. Jaren later zochten we elkaar weer op om voor Stichting Muziek in Huis een aantal jaren concerten te verzorgen. We reisden samen weer het hele land door. Het was heerlijk om weer samen te musiceren en daarnaast reuze gezellig; met name in de auto hadden we de grootste schik! Later sloot Jenny Haisma (sopraan) aan waarmee we als ‘Oberon trio’ heel wat mooie concerten en fantastische concertreisjes hadden. Niet alleen muzikaal, maar ook daarbuiten was er klik! Jeroen verhuisde toen het oosten van het land. De afstand naar de concerten werden een stuk stiller en langer zo alleen in de auto… Enige tijd later raakten we elkaar weer een beetje kwijt. 

Maar…. Met het starten van ‘Amici di Imre’ in 2021 kon een uitnodiging aan Jeroen niet lang uitblijven. Zodoende komt Jeroen op 16 juni 2023 weer terug in Lekkerkerk! Tijdens dit concert zullen er af en toe wat luchtige herinneringen voorbij komen! 

Behalve vriendschappen met een lange historie, ontstaan ook nieuwe muziekvrienden. Zo verraste mijn dwarsfluitleerlinge Sarah Berghuis mij onverwacht in april 2020 (begin Corona). Ik stuurde haar een mooi lied met de opmerking ‘Dit is wel wat voor jou’. Ze kende het lied nog niet, maar stuurde binnen enkele dagen een zelfgemaakte opname van datzelfde lied ‘Unusual Way’ uit de musical ‘Nine’. Ik was als getroffen door de bliksem, of nou ja hoe moet je het verwoorden als je spontaan smelt… Ik besloot haar een proefles bij de eerder genoemde Jenny kado te doen opdat ze haar zangtalent verder zou ontwikkelen. Inmiddels is ze een trouwe leerlinge bij Jenny!

Een uitnodiging aan Sarah was een logische stap; Op 16 juni is ook zij te horen op dwarsfluit, maar ook als zangeres met dat prachtige lied! 

 

flyer070123